top of page

Sıkça Sorulan Sorular. Tıklayınız..

  • Adem ÜÇÜNCÜ
  • 25 Kas 2014
  • 3 dakikada okunur

Bu bölüm sürekli yenilenmektedir.Sizlerden gelen ortak sorulara cevap verilmektedir.

Soru: Diksiyon eğitimi günde kaç saat ve kaç ay sürmektedir.?

Cevap: Eğitim modülü 64 saattir. Kurs tamamlanma süresi haftalık ders programına bağlıdır. Haftada 2 gün, günde 4 saat şeklinde kurs süresi hesap edilirse 6.5 hafta içinde kurs tamamlanmaktadır.

Soru : Kursa katılan toplam kursiyer sayısı kaç kişidir?

Cevap: Kursa katılan kursiyer sayısında en az 12 kişi olmak zorundadır.

Soru: Kursa devam zorunluluğu var mı?

Cevap: Her kursta olduğu gibi diksiyon kursu için de devam zorunluluğu mevcuttur. 64 saatlik eğitimin 5/1'i kadar devamsızlık hakkınız bulunmaktadırç.

Soru: Kurslar sadece Halk Eğitimi Merkezinde mi verilmektedir?

Cevap: Tercihen kursun düzenlendiği yer, Halk Eğitimi Merkezidir. Kursiyerlerin çoğunluğunun tercihi üzerine; vakıf,dernek,okul gibi resmi kurumlarda uygun yer olması durumunda eğitim verilebilmektedir.

Soru: Kurs hangi saatlerde ve günlerde düzenlenmektedir?

Cevap: Saat ve günler, ders eğitmenin programına uymak koşuluyla, uygun saatlerde düzenlenebilir. Yaygın olarak hafta sonu kursu düzenlenmektedir. Hafta içi kurs oluşturmak mümkündür.

Soru: Kurs başladı fakat kursa kayıt yaptırmak isteyen arkadaşım var, kursa resmi olarak katılabilir mi?

Cevap: ''Hayat Boyu Öğrenme'' kayıt sistemi, kursiyer kaydı kapanmadıktan sonra kayıt yapılabilir. Bu sürenin ne zaman olduğunu başvuru esnasında öğrenilebilir.

Soru: Kursa kayıt için sosyal paylaşım ağından kimlik bilgilerini alıyor musunuz?

Cevap: Sosyal paylaşım ağından kimlik bilgisi almıyoruz. Öncelik olarak, kurs kayıt işlemini bilgimiz dahilinde Halk Eğitimi Merkezinde yapılmasını istiyoruz. Kurs planı için,üniversitelerde, resmi kuruluşlarda kurs toplantısı yapıyoruz ve toplantıya gelen kursiyer adaylarınyla yüz yüze tanıştıktan sonra kurs kayıt işlemini hızlandırmak için, sistemimiz açıkken kimlik bilgilerini alabiliyoruz.

Soru: Bağlı bulunduğumuz il ve ilçede diksiyon kursu düzenlenmiyor, burada kurs verme imkanınız var mı?

Cevap:Farklı şehirlerde, ilçelerde; kişisel gelişim, milli kalkınma, toplum içi eğitime destek amaçlı ücretsiz kurslar düzenlenebilmektedir. Konuyla ilgili olarak, sayfamızın '' Bize Ulaşın'' bölümünden iletişime geçebilirsiiz.

Soru: Özel ders veriyor musunuz.? Özel dersleri grup halinde düzenleyebiliyor musunuz?

Cevap: Özel ders programımız mevcuttur. Özel ders verme amacı: Kişinin daha konforlu bir ortamda ders alma isteği, kişinin kursa katılacak zamanının olmaması, kişinin kendini farklı alanlarda geliştirme isteğinden dolayı özel ders vermekteyiz. Kişi sayısı sınırlı olup eğitim planı için, sayfamızın ''Bize Ulaşın'' adlı bölümünden iletişime geçebilirsiniz.

Soru: Diğer il ve ilçelerde kurs düzenlemeniz için herhangi bir koşul var mı?

Cevap: Ücretsiz kurslardan yararlanabilmek için, kursu organize etmeniz gerekmektedir. 12 +12 iki grup, toplamda 24 kursiyer olması durumunda istediğiniz şehirde kurs açılabilmektedir.

Soru: Konuşurken heyecanlanıyorum, ne yapabilirim?

Cevap: Böyle bir sorununuz varsa bilinmesi gereken, diksiyon eğitiminin gerekli olduğudur. Heyecan altındayken vücut kortizol salgılar, bunun sonucunda psikolojik olarak kalp atışları hızlanır,vücut ısısı artar ve yeterli oksijen akciğerlere gönderilemediği için kişi heyecanlanır ve kesik kesik konuşmaya başlar,sözcükler ağzına dolanır, heyecanını kontrol edemediği için kendini ifade edemez. Bu yüzden biz eğitimin ilk aşamasında, diyafram kası yardımıyla alınan doğru nefes tekniğini öğretiyoruz. Ana sayfada bulunan videoyu izleyebilirsiniz.

Soru: Bazı harfleri, heceleri yutuyorum, bu sorunu nasıl düzeltebilirim?

Cevap: Ortodonti ve ortopedik diş sorunları yoksa tekerleme egzersizleri ile bu sorunu düzeltmek mümkün. Ses organı tembelliği yüzünden harf yutma, pelteklik sorunları sıklıkla görülür. Tavşan dişi olarak tabir edilen çok uzun ön dişler, aralıklı ön dişlerde bu soruna neden olabilir. R harfi peltekliği bazı kişilerde doğuştan gelen bir sorundur ve düzeltilmesi neredeyse imkansızdır. Sadece %70 oranında bir iyileşme gerçekleşebiliyor, günlük hayatta bu da yeterli oluyor. Diğer durumlarda R harfini yutma sorunu daha çok sözcüklerde harf atlama hatası yapıldığından kaynaklanmaktadır. İnsanların Geliyorlar, gidiyorlar, yapıyorlar gibi sözcükleri geliyolar, yapıyolar şeklinde telaffuz etmelerinden dolayı sıkça telaffuz edilmeyen ''R'' harfi peltekliğe neden olabiliyor.

Soru: Eğitim sonrası mükemmel bir diksiyona sahip olabilir miyim?

Cevap: Hiçbir öğrencimize böyle bir vaatte bulunmuyoruz. Öğrencilerimize eksiksiz ve uygulamalı bir eğitim verdikten sonra diksiyonunu geliştirebilmesi için tavsiyelerde bulunuyoruz. Ev ödevlerimizi ve uygulamalarımızı eksiksiz yapan öğrencilerin diksiyonlarında fark edilebilir bir düzelme sağlayabiliyoruz.

Soru: Sosyal paylaşım ağınızda Diksiyon Kampı '' Topluluğu'' adı altında bir başlık gördüm. Bunun anlamı ne?

Cevap: Temel Diksiyon Eğitimi aldıktan sonra, diksiyonlarını ileride seviyeye çıkarmak isteyen öğrenciler için tasarlanmış bir eğitim sistemidir. Bu eğitim sistemini Türkiye'de ilk ve tek ''Diksiyon Akademi'' vermektedir. Bu eğitim sistemine katılmak isteyenlerin, daha önce diksiyon eğitimine katılmış olmaları gerekmektedir. Eğitim sistemimiz tabiri caizse ''Askeri Disiplin'' şeklindedir. Diksiyonu geliştirebilmek için sürekli fonasyon, ses organı egzersizleri yapılmaktadır. Seslendirme, Sesle oynama, Dublaj ''Seslendirme'' teknikleri, radyo - televizyon sunuculuğu, Spikerlik gibi meslek dallarının eğitimleri beraberinde verilmektedir. Bu eğitimi başarıyla tamamlayanlar; spikerlik, politika, radyo, televizyon sunuculuğu gibi işleri yapabilme yeteneğine sahip olmaktadırlar. Eğitim süresi yaklaşık 150- 300 saat arasıdır.

Soru: Üniversite öğrencilerine daha çok kurs açıyorsunuz, özel bir nedeni var mı?

Cevap: Üniversite öğrencilerinden çok talep geldiği için kurs açabilmekteyiz. Bunun dışında bölge halkına da kurs açabilmekteyiz.

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • b-facebook
  • Twitter Round
  • Youtube Trabzon Diksiyon

              Bu sayfaya toplam erişim sayısı

© 2022   Trabzon  Diksiyon. Tüm hakları saklıdır.

bottom of page